
Trippelcitrusmakroner
Ca. 40 stk.
400 g mandelmel
200 g flormelis
1 økologisk appelsin (skal)
1 økologisk citron (skal)
1 økologisk lime (skal)
1 æg
2 æggehvider
1 tsk kanel
1/2 tsk mandelessens eller 2 bittermandler
Pynt: ca. 100 g sukker
Vi elsker citrus! Og her er der hele tre slags på færde. De små makroner smager vidunderligt og bliver også meget fine at se på med deres glimtende sukkeroverflade.
Bland mandelmel med flormelis og citrusskaller. Pisk æg og æggehvider let sammen med kanel og mandelessens eller fintrevet bittermandel. Bland den tørre og den våde blanding sammen med en gaffel. Dejen vil være ret klistret. Hvis den er meget klistret, kan du tilsætte lidt mere flormelis. Saml dejen med hænderne.
Lav små kugler af dej på størrelse med en lille valnød, og rul kuglerne i sukkeret. Læg dejkuglerne på en bageplade med bagepapir, og pres dem lidt flade. Bag kagerne ved 175° i ca. 15 min. De skal være let lysebrune.
–
Du kan læse mere om lise lotz på hendes blog, Hun fortæller mange gode kagehistorier. Ikke alle lige glutenfri 😉 men alle opskrifter i hendes hæfte “Kager Uden Mel” er glutenfri.
