BlogKageOpskrifter

Citrontærte

By 09/08/2019 No Comments

Altså citroner har vores hjerter! Den her tærte er virkelig delikat, og tilmed ret nem at lave. Opskriften er inspireret af en citrontærte i Camilla Plums bog ”Helt i Kage”, men vi har lavet den om til glutenfri version. Tærten er både skøn til eftermiddagskaffen eller som den søde afslutning efter en god middag. Tærten kan nemt gøres mælkefri.

Citrontærte
Til tærteform på 22 cm, gerne med løs bund

Mørdej
½ dl vand
2 tsk loppefrøskaller (vi bruger de grove, hvis du bruger den gule FiberHusk brug da kun 1 tsk)
100 g smør (kokosolie eller Naturli´ Smørbar Blok)
60 g sorghummel (eller rismel)
40 g hirsemel (eller majsmel)
40 g mandelmel (eller majsstivelse, chufa eller havremel)
40 g flormelis
½ tsk havsalt

Fyld
3 øko æg
200 g rørsukker
Skal af 3 citroner (mellem størrelse)
0,75 dl citronsaft
20 g sorghummel (eller rismel)
½ tsk vaniljesukker

Til servering
flormelis til drys
flødeskum eller kokosflødeskum

Bland vand og loppefrøskaller og lad det stå og trække lidt, imens du vejer resten af ingredienserne af. Tilsæt så loppefrømassen til resten og ælt det hele sammen til det netop er blandet. Pres dejen ud i en tærteform, gerne med løs bund. Stil formen på køl en times tid eller evt. i Fryseren i en halv times tid.

Forbag bunden ved 175 grader i ca. 10 minutter. Lad bunden køle af og gør så fyldet klar.

Riv skallen af de tre citroner på den fine side af rivejernet. Pres saften ud og mål 0,75 dl af. Pisk æg og sukker sammen og tilsæt resten af ingredienserne. Pisk igen og hæld cremen i tærtebunden. Sæt den forsigtigt ind i ovnen så cremen ikke skvulper ud. Bag tærten ved 175 grader i ca. 30 minutter til den er smukt gylden og fyldet er fast.

Lad tærten køle af og giv den et drys flormelis lige inden servering. Smager skønt med let pisket flødeskum eller kokosflødeskum til. En kugle vaniljeis kunne også være lækkert

Se Mette Marie lave tærten på YouTube her!

Rigtig god bagelyst,

Kh. Mette Marie og Kathrine