KageOpskrifter

Fastelavnsboller med hindbær og kokos – glutenfri og mælkefri

By 15/02/2019 No Comments

De her fastelavnsboller er bare så skønne og en opskrift vi er stolte af. De kræver lidt tid i køkkenet, men de er det hele værd.

Først koger du din egen kagecreme af:

2 Øko æg
4 spsk. Rørsukker
1 tsk. Vanillesukker
1 spk. Majsstivelse
2,5 dl. Rismælk (eller mandelmælk eller hva du nu har)
Det hele piskes sammen i en gryde og småkoger til det jævner. Tages af varmen og stilles til afkøling. Pisk lidt i den ind i mellem. 

Så du klar til at bage bollerne:

100 gr. Kokosolie
50 gr. Olivenolie
2,5 dl. Rismælk (eller anden mælkefri variant)
40 gr. Øko gær
2 stk. Øko æg
25 gr. Loppefrøskaller
4 spsk. Rørsukker
1 tsk. Salt
1 tsk. Kardemomme
1 tsk. Vanillepulver eller vanillesukker.
100 gr. Majsstivelse
150 gr. Rismel + ekstra til udrulning
1 Sammenpisket æg til pensling.

Smelt kokosolien i en gryde, tilsæt Rismælk så det lige blir lunt og hæld over i en skål. Tilsæt olie, æg, gær og loppefrøskaller og rør det godt sammen med et piskeris. Lad det lige stå et øjeblik så loppefrøene gelerer og tilsæt så alle de tørre ingredienser. Røres godt sammen og stilles til hævning i skålen en halv times tid. Dejen vil være meget blød, men har erfaret at det fungerer bedst sådan, den vil sætte sig lidt mens den hæver og du tilsætter så bare lidt ekstra rismel efter hævning til dejen er til at have med at gøre og kan rulles ud.

Drys bord og kagerulle godt med rismel og rul dejen ud i en stor firkant der skæres i 12 mindre firkanter. Læg en spsk. Af din creme på hver firkant og luk enderne sammen og tryk til. Sættes på bageplade med bunden nedad og pensles med æg. Lad stå og hæve en 15 minutter (Eller smid dem i ovnen med det samme hvis du har travlt)
Bag bollerne ved 175 grader varmluft i ca. 20 min. Til de er fint lysebrune.

Lad køle af (kan spises nu evt. Med ROM glasur) eller lav imens dit kokosfløde fyld af:

2 dåser øko kokosmælk (som har stået på køl så den fede kokosfløde har samlet sig i toppen. 1 dåse kan nok gøre det hvis du bruger änglemarks fra Brugsen, der er næsten hele dåsen fast)
1 tsk. Vanillesukker eller vanillepulver
2 spk. Flormelis
2-3 spk. Hindbærmarmelade
1 dl. Af din hjemmekogte kagecreme.

Skrab det tykke kokosfløde ud af dåserne (og brug det tynde kokosmælk der er tilbage til noget andet) Pisk det godt luftigt og tilsæt så vanille, flormelis, creme og marmelade, pisk det kort sammen, smag lige om du syntes der mangler mere marmelade, sukker eller vanille, og fyld så i sprøjtepose. Lav gerne kokoscremen i god tid og læg i køleskabet, så sætter den sig lidt mere.

Nu tager du en skarp kniv og laver et lille kryds i din bolle hvor du kan sprøjte fyldet ind. Nogle gange skal der laves et hul mere på modsatte side hvis man kan mærke at cremen ikke når helt derover. Og hvis det er for besværligt kan man også bare skære bollen over, sprøjte skummet pænt på og lægge låget ovenpå i stedet. Desuden skal det siges at de kun kan fyldes med tylle ind i siden når de er bagt og lige netop kølet af, når de har stået lidt blir bollen lidt mere hård i det og så skal de skæres over og fyldes, men det gode ved en overskåren er at der kan være mere fyld i 😉

Pyntes med glasur rørt af flormelis med 1 spsk. Hindbærmarmelade og rismælk til konsistensen blir go. Tilsæt kun lidt Rismælk af gangen. Pynt med kokosflager!

Spis dem helst samme dag! (Bollerne uden fyld og glasur kan fryses) 

Ps. Man kan undlade hindbærmarmeladen i fyldet og pynte med chokoladeglasur i stedet for en mere klassisk udgave.

Voila 

Kh. MM & K

imageimageimage  imageimageimageimage