BlogOpskrifter

Glutenfri æbleskiver

By 03/12/2022 No Comments

Ingen jul uden æbleskiver. Desværre er der stort set ingen der bager dem selv længere, men frosne købes i stor stil og er blevet normalen. Det er lidt synd, selvom det jo klart er nemt bare at klippe en pose op. Nu findes der ikke vildt mange glutenfri på frost, Rema 1000 er vist de eneste der har, men deres er næsten ren hvedestivelse, og det er der altså ikke nogen der har godt af.

Så kom i gang med at bage dem selv, og de fryser faktisk fint, hvis du vil bage ekstra så du har nogle klar på frost.

Vores bedste tip er at anskaffe sig en elektrisk æbleskivepande, den kan man simpelthen tage med ind til bordet og bage dem efterhånden som de spises, og de brænder ikke på. Vi troede aldrig vi skulle have den slags, men vi elsker begge nu vores elektriske æbleskivepander.

Opskriften er at finde i vores lille hæfte “Julebageglæde” hvor vi har samlet vores bedste glutenfri juleopskrifter. Du kan finde bogen her! 

Æbleskiver, ca. 28-30 stk

½ liter mælk (eller plantedrik)
1 tsk æblecidereddike
1 spsk loppefrøskaller
3 æg, delt i hvider og blommer
2 spsk rørsukker eller kokossukker
1 tsk vanillepulver
½ tsk salt
½ tsk natron
Reven skal af 1 citron
125 gr rismel
75 gr majsmel
75 gr majsstivelse
50 gr smeltet smør (eller kokosolie)

Tilsæt æblecidereddike og loppefrøskaller til mælken og lad det stå og trække i en 10 minutters tid.
Pisk hviderne stive og sæt dem til side, pisk så mælken med æggeblommer samt resten af
ingredienserne og fold til sidst æggehviderne i. Bages ved jævn varme og vendes undervejs med en strikkepind. Serveres med flormelis samt den skønneste marmelade du kan finde.

Der kan kommes et stykke æble i midten eller sveskemos indeni, det smager også dejligt.

 

Go æbleskivebagelyst,

Kh. Mette Marie og Kathrine