BrødOpskrifter

Mette Maries glutenfri “Hveder”

By 11/05/2019 No Comments

Dagen før st. Bededag 2015 husker Mette Marie TYDELIGT! Vi havde kun haft åbent i det lille Bageatelier lidt over 5 måneder, og denne her dag var den første dag hvor vi blev mere eller mindre stormet. Virkelig mange ønskede glutenfri hveder, og vi forstår det godt, mange havde ikke fået det i årevis. Desværre gik strømmen i halvdelen af Fredensborg by denne dag og Mette Marie kunne ikke bage noget i et par timer om formiddagen… Krise!!

Opskriften har ligget på vores gamle hjemmeside og MANGE har bagt dem med stor succes, så på tide vi får dem på den nye blog her.

De kan sagtens bages dagen før, og de kan også fryses.

 

Mette Maries Glutenfri Hveder
Opskriften gir ca. 12 stk

5 dl lun mælk (vi bruger rismælk)
100 gr blødt smør (eller mælkefrit alternativ)
50 gr gær
35 gr loppefrøskaller (jeg bruger øko fra Urtekram eller Biogan)
3 øko æg
2 tsk salt (jeg bruger fint Atlanterhavssalt, bruger du middelhavssalt eller hvidt køkkensalt brug kun 1 tsk)
2 tsk rørsukker
1 tsk kardemomme (stødt)
100 gr majsmel
100 gr majsstivelse
300 gr fuldkornsrimel eller hvidt rismel for en lysere udgave (samt lidt ekstra til udrulning)

Gæren udrøres i den fingerlune mælk. Tilsæt loppefrøskaller og lad det lige stå en 5 minutter og gelere imens du vejer melet af. Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt igennem, gerne 10 minutter på røremaskine. Lad dejen hæve en lille times tid.

Dejen lægges ud på meldrysset bord og trilles til en lang pølse, som skæres i passende stykker, ca. 10-12 stk. Formes runde med let hånd og sættes i en bradepande hvor de lige rør hinanden, lad efterhæve under et klæde i ca. 20 minutter. Pensles med sammenpisket æg, kaffe eller rismælk og bages ved 200 grader i ca. 20 min.

Flækkes og ristes ved høj varme inden de spises.

Go bagelyst!

Kh. Mette Marie ❤️