Vi delte opskriften på glutenfri kammerjunkere i vores sidste nyhedsbrev, men hvis du ikke fik det så kommer den her 🌟 De kan laves med smør, helt mælkefri og de kan også laves veganske, så indret dem efter ønske. Melet og sukkeret kan der også leges med. God bagelyst. Kh. Mette Marie og Kathrine ♥️🌟
Kammerjunkere
Ca. 60 stk.
85 gr kartoffelmel (eller majsstivelse)
200 gr fuldkornsrismel (eller sorghummel)
1 strøgen spk loppefrøskaller (1/2 spk. Hvis du bruger den gule fiberHUSK)
1/2 dl mælk (vi bruger rismælk eller mandelmælk)
125 gr smør (Naturli smørbar blok eller kokosolie hvis de skal være mælkefri)
100 gr rørsukker (kokossukker eller birkesød)
1 tsk bagepulver
reven skal af én øko citron
nip salt
1/2 tsk kardemomme
1 tsk vanillepulver eller vanillesukker
1 æg (eller loppefrøæg af 1/2 dl vand og 2 tsk loppefrøskaller som har stået og tyknet i 10 minutter)
Kom loppefrøene op i mælken og lad det stå og tykne imens du vejer resten af. (Hvis du bager uden æg tilsætter du også loppefrø-ægget her)
Rør derefter alle ingredienser godt sammen.
Hvis dejen er meget blød så kan du sprøjte kammerjunkerne ud med tylle, det ser ret fint ud, eller sætte dem på pladen med teskeer.
Dejen kan også kommes lidt på køl så den bliver fast, trilles til stænger der skæres i passende stykker og trilles til runde kugler som små pebernødder.
Lægges på bageplade og bages ved 200 grader varmluft i 8-10 min til gyldne.
Sluk ovnen når de er fint gyldne og lad dem stå på eftervarmen og tørre i 25-30 min. Tages ud og køles af, de bliver sprøde når de bliver kolde.
Opbevares i kagedåse, hvor de holder længe. (men de skal nok forsvinde ret hurtigt)