BlogOpskrifter

Glutenfri PIZZA

By 01/10/2019 No Comments

Ok, der skulle have været en pizza opskrift med i vores bagebog Helt Uden Gluten, men vi løb tør for plads i bogen, og pizza kom desværre ikke ud af Politikens salgstekst alle steder, så vi syntes det er retfærdigt at vi nu deler opskriften med jer alle.

Opskriften er en del af vores onlinekursus Glutenfri Boot Camp, som er et rigtig godt begynderkursus til nye i den glutenfri verden. Her deler vi et godt udvalg af basis opskrifter som gør hverdagen lidt lettere. bla. glutenfrit “ro”brød, grovboller, lagkagebunde, fødselsdagsboller, pitabrød, madtærte og sød tærte. Læs mere om kurset på vores hjemmeside HER!

Pizza
Ca. 3 gode pizzaer

8 dl vand
1 tsk æblecidereddike
15 g gær
30 g loppefrøskaller
3 tsk salt
300 g boghvedemel (sorghum eller fuldkornsrismel)
200 g majsmel (eller hirsemel)
50 g majsstivelse (eller kartoffelmel)
2 spsk kokosfibermel (kan erstattes af lidt mere mel)
½ tsk stødt koriander
2 spsk olivenolie

Kom vand, eddike, gær og loppefrøskaller i din røre skål og bland det sammen. Tilsæt resten af ingredienserne og lad dejen røre ved lav hastighed i ca. 15 minutter. Kom et klæde over og lad dejen hæve en time til halvanden.

Del dejen i 3 stk (eller flere, alt efter hvor store du ønsker dine pizzaer) Rul dejen ud på et stykke bagepapir drysset med lidt mel. Flyt papiret over på bagepladen og fyld efter ønske.

Bages ved 250 grader varmluft i ca. 15-18 minutter, til lækker gylden (Evt. På varmluft med undervarme hvis du har det)

Hvis du har for meget dej, så bag enten boller af resten eller lav nogle færdige pizzabunde til fryseren. Husk at prikke dem med en gaffel inden bagningen, så de ikke bliver til pitabrød 😉

Nedenfor kan i se en lille video fra kurset, måske liiiidt lang, men har MANGE ting at sige om Pizza… i kan scrollet i den 😉