Her kommer opskriften på jordbærtærte. Opskriften er trykt i vores bagebog Helt Uden Gluten, udgivet fra Politikens Forlag. Jeg har valgt at komme creme chantilly i tærten, som er lidt simpel og nem at lave i sommerhus fx. Men man kan sagtens koge en kagecreme hvis det ønskes.

Jordbærtærte
1 stk 22 cm tærteform, gerne med løs bund

til mørdejsbunden

½ dl vand
1 spsk loppefrøskaller (vi bruger de grove, brug kun ½ spsk hvis du bruger de fintmalede)
100 g koldt smør (naturli smørbar eller blød neutral kokosolie)
60 g rismel (eller sorghum)
60 gr kartoffelmel
40 g hirsemel
50 g flormelis
1 nip salt
½ tsk vaniljepulver eller vaniljesukker

marcipanfyld

125 g marcipan
50 g flormelis
60 g smør (naturli smørbar eller kokosolie med et nip salt)
1 æg

til pyntning

¼ liter piskefløde (eller kokosfløde)
1 spsk flormelis
1 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
1 bakke lækre jordbær
75 g mørk hakket chokolade

-evt et lille glas ribsgele

Bland vand og loppefrøskaller og lad det gelere, mens du vejer resten af. Rør det hele sammen til du har en god samlet dej, læg dejen på køl i en times tid så den er til at håndtere. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, tag det øverste stykke af og vend dejen ind over formen. Pres den på plads og klem kanterne af. Eller brug den hurtige løsning og pres dejen ud i formen, der kommer masser af fyld på, så den behøver ikke at være perfekt.  Stil så formen i fryseren, mens du laver marcipanmassen.  Når mørdejen er fast og hård, tager du den ud af fryseren og fordeler marcipanmassen ovenpå. Bag ved 170 grader varmluft i ca. 18-20 minutter til tærtebunden er fint gylden.

Når bunden kommer ud af ovnen, kan chokoladen fordeles ovenpå. så den smelter, mens bunden køles af.

Pisk fløden stiv og tilsæt flormelis og vanilje. Fordel det over den nu kolde tærtebund. Arranger de halve jordbær ovenpå og spis kagen som den er eller pynt med smeltet ribsgele ovenpå for klassisk old school look.

Hvis du lyster kan du naturligvis koge en kagecreme som er lettet lidt med lidt flødeskum til fyldet i stedet for creme chantilly. Hvis du bruger kokosfløde, så husk at dåsen skal stå på køl natten over, før du kan skrabe den tykke flødedel ud.

Rigtig god bagelyst. HUGS fra Mette Marie