Lyst surdejsbrød

2 stk. brød

9 dl vand

1 spk honning (ahornsirup, kokos-

sirup eller melasse er også godt,

men kan også helt udelades)

1 dl surdej

225 g sorghummel

225 g hirsemel

45 g loppefrøskaller

25 g kokosfiber

1 tsk kardemomme

½ tsk koriander

3 tsk atlanterhavssalt

Det hele røres godt sammen på røremaskine, gerne i ca. 15 minutter. Kom dejen i en skål og kom film over inden den sættes i køleskabet natten over.

Dagen efter tages dejen ud fra køl en times tid eller to inden den skal bages. Vip dejen ud på et meldrysset bord og del den i to, form brødene med let hånd og kom den på en bageplade. Giv nogle fine snit. Husk en skarp kniv. Brødene kan også dyppes i birkes eller andre frø og kerner.

Dejen kan også bages samme dag. Dæk med et rent viskestykke og lad dejen hæve ca. 4-5 timer ved stuetemperatur, inden du bager dem.

Varm din ovn op til 225 grader varmluft, sæt brødene ind og bag dem i en time og ti minutter i alt.  Skru varmen ned til 200 grader efter ca. 10-15 minutter. Husk alle ovne er forskellige og det kan derfor være en god idé at mærke efter om brødet er sprødt på toppen inden du tager det ud af ovnen.

Back to: Glutenfrit og lektinfrit Surdejskursus