Lyst surdejsbrød
2 stk. brød
9 dl vand
1 spk honning (ahornsirup, kokos-
sirup eller melasse er også godt,
men kan også helt udelades)
1 dl surdej
225 g sorghummel
225 g hirsemel
45 g loppefrøskaller
25 g kokosfiber
1 tsk kardemomme
½ tsk koriander
3 tsk atlanterhavssalt
Det hele røres godt sammen på røremaskine, gerne i ca. 15 minutter. Kom dejen i en skål og kom film over inden den sættes i køleskabet natten over.
Dagen efter tages dejen ud fra køl en times tid eller to inden den skal bages. Vip dejen ud på et meldrysset bord og del den i to, form brødene med let hånd og kom den på en bageplade. Giv nogle fine snit. Husk en skarp kniv. Brødene kan også dyppes i birkes eller andre frø og kerner.
Dejen kan også bages samme dag. Dæk med et rent viskestykke og lad dejen hæve ca. 4-5 timer ved stuetemperatur, inden du bager dem.
Varm din ovn op til 225 grader varmluft, sæt brødene ind og bag dem i en time og ti minutter i alt. Skru varmen ned til 200 grader efter ca. 10-15 minutter. Husk alle ovne er forskellige og det kan derfor være en god idé at mærke efter om brødet er sprødt på toppen inden du tager det ud af ovnen.