Søsters sunde brød

1 rugbrødsform

9 dl vand
1 dl surdej
20 g loppefrøskaller
3 tsk atlanterhavssalt
2 spsk carob
1 tsk koriander
175 g hørfrø
175 g hirsemel
250 g sorghummel
50 g hampemel eller kastanjemel
150 gr sesam
Sesam, hørfrø eller birkes til drys

Alle våde ingredienser blandes i en røreskål. Tilsæt så resten af ingredienserne og lad det hele røre godt i ca. 10-15 minutter.

Dejen fordeles i en smurt rugbrødsform og overfladen glattes med våde hænder. Drys med frø eller kerner og lad brødet hæve på køkkenbordet i ca. 8 timer under et viskestykke. Eller natten over i køleskabet.

Tag gerne brødet ud fra køl en times tid inden det bages.

Bag ved 200 grader varmluft i ca. 1 time og 20 minutter.

Back to: Glutenfrit og lektinfrit Surdejskursus