Surdejsbrød med rosiner og hasselnødder

600 ml vand
1 spsk æblecider eddike
100 ml glutenfri surdej
30 g loppefrøskaller
3 spsk kokossukker
2 tsk salt
2 tsk kanel
2 tsk kardemomme
200 g hirsemel
200 g sorghummel
(eller brunt rismel)
100 g smeltet kokosolie
50 gr rosiner (eller tranebær)
50 gr hasselnødder (eller mandler)

Bland vand, æblecider eddike, surdej, og loppefrøskaller sammen i en skål.

Tilsæt krydderier og mel og bland godt.

Tilsæt derefter smeltet og afkølet kokosolie samt rosiner og nødder og bland det hele ved lav hastighed i ca. 15 minutter.

Læg dejen ud på et melet bord og form den til et lille brød. Læg brødet i en smurt brødform og lad det hvile i ca. 8 timer. Den kan stå længere på et køligt sted, eller i køleskabet. Men efter at have været i køleskabet skal den stå fremme i to timer før bagning.

Bages ved 175 grader i ca. 1 time.

Back to: Glutenfrit og lektinfrit Surdejskursus