Ca. 12 stk
Ingredienser:
- 2,5 dl mælk (ko eller plante)
- 20 g øko gær
- 25 g loppefrøskaller
- 150 g blødt smør (eller Naturlig’ smørbar blok)
- 2 øko æg
- 2 spsk rørsukker
- 1 tsk atlanterhavssalt
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
- 100 g majsstivelse
- 150 g rismel
- 1 sammenpisket æg til pensling
Kagecreme:
- 2 øko æg
- 4 spsk rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk majsstivelse
- 2,5 dl mælk (ko eller plante)
Fremgangsmåde:
- Start med at lave kagecremen: Pisk æg, rørsukker, vaniljesukker, majsstivelse og mælk sammen i en gryde. Kog op under omrøring, indtil cremen tykner. Lad den køle af.
- For dejen: Udrør gæren i lunken mælk, tilsæt loppefrøskaller og lad stå i ca. 5 minutter. Tilsæt smør, æg, rørsukker, salt, kardemomme, vanilje, majsstivelse og rismel. Rør dejen godt sammen og lad hæve i ca. 1 time.
- Del dejen op i 12 portioner og tril dem til boller. Læg en skefuld af kagecremen på hver bolle og luk dem sammen. Pensl med æg og lad hæve i ca. 15 minutter.
- Bag bollerne ved 175° varmluft i ca. 20 minutter, til de er let lysebrune.
- Når de er afkølede, fyldes de med flødecreme, og kan pyntes med glasur og chokoladeglasur.