Her kommer opskriften på vores grovboller, som vi bagte på Go’Morgen Danmark i januar.
Opskriften er fra vores bog “Helt Uden Gluten” som er udgivet fra Politikens Forlag
INGREDIENSER
9 dl vand
1 tsk æblecidereddike
10 g gær
35 g Loppefrøskaller
125 g teffmel
100 g sorghummel
125 g hirsemel
100 g majsmel
75 g blandede frø og kerner
3 tsk havsalt
0.5 tsk stødt kardemomme
1.5 spsk kokosfibermel
Bland vand, eddike, gær og loppefrø i røreskålen, rør det godt sammen og lad blandingen tykne lidt, imens du vejer resten af ingredienser af.
Tilsæt de resterende ingredienser og rør det hele godt sammen på røremaskinen i 10-15 minutter.
Lad dejen hæve i 1,5-2 timer under et rent viskestykke ved stuetemperatur.
Hæld dejen ud på et bord drysset med kerner, skær den ud i 10-12 stykker og sæt bollerne på bageplade med bagepapir.
Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
Bag bollerne i den varme ovn i ca. 38-40 minutter. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
Vil du lave brød, så del dejen i to stykker, rul dem i kerner på bordet og giv dem tre snit på skrå. Bag ved 210 grader varm- luft i ca. 1 time og 10 minutter.