Om H.U.G

I Mikkel og Mette Maries barndomshjem spillede bagværk en særlig rolle. Mor Dorte elskede at udvikle opskrifter og gevinsten var prøvesmagning af de mange kager og brød.

I 2006 slog søskendeparret dørene op til en af Københavns første te-saloner, Tante T, på Vesterbro. Dengang trådte Mor Dorte til og stod bag røremaskine og ovn, når der skulle bages kager til teen. Hos Mette Marie vågnede der dog også en bageinteresse og hun havde, viste det sig, et godt håndelag for det bagte.

Mette Marie flyttede i 2014 til Fredensborg, hvor hun kort tid efter åbnede Det Glutenfri Bageatelier i den gamle stationsbygning. Flere af opskrifterne fra Tante T fulgte med, men ingredienserne blev skiftet ud, da Mette Marie oplevede meget bedre fordøjelse og velvære, når der ikke var gluten i bagværket.

I bageatelieret kom Kathrine Rosamunde tit forbi til en snak over disken om surdej og kagebagning. Dialogen udviklede sig, og i 2016 blev Kathrine kompagnon i bageatelieret, hvor de sammen testede og udviklede nye glutenfrie produkter. Kunderne kørte gerne langt for at få deres brød. Efterspørgslen på glutenfrit, økologisk kvalitetsbrød vidste sig stor og solid.

I januar 2019 udkom Mette Marie og Kathrine med bagebogen ”HELT UDEN GLUTEN” på Politikens Forlag. Et bud på en klassiker spækket med opskrifter, tips og tricks til alle, der har lyst til at leve uden gluten,  Med bogen ville de gerne slå et slag for, at det at leve glutenfrit ikke er et fravalg, men et tilvalg, både af nye og spændende ingredienser, af anderledes smage i bagværket og ikke mindst for mange et stort velvære.

I januar 2020 flyttede det lille glutenfrie bageri fra Fredensborg til Østerbro i København og blev til H.U.G Bageri. H.U.G for Helt Uden Gluten og for at bagværket er tilsat så megen kærlighed, at hver eneste bid føles som et varmt kram.