Citrontærte

Til tærteform på 22 cm (gerne med løs bund)

Mørdej:

  • 1/2 dl vand
  • 2 tsk loppefrøskaller (brug 1 teskefuld, hvis du bruger den gule FiberHUSK)
  • 100 g smør (kan erstattes med kokosolie eller Naturli Smørbar Blok)
  • 60 g sorghummel (eller rismel)
  • 40 g hirsemel (eller majsmel)
  • 40 g mandelmel (eller majsstivelse, chufa eller havremel)
  • 40 g flormelis
  • 1/2 tsk havsalt

Fyld:

  • 3 økologiske æg
  • 200 g rørsukker
  • Skal af 3 økologiske citroner
  • 0,75 dl citronsaft
  • 20 g sorghummel (eller rismel)
  • 1/2 tsk vaniljesukker

Til servering:

  • Flormelis til drys
  • Flødeskum eller kokosflødeskum

Fremgangsmåde:

  1. Bland vand og loppefrøskaller, og lad det stå og trække, mens du vejer de øvrige ingredienser af.
  2. Tilsæt loppefrømassen til de øvrige ingredienser og ælt det sammen. Pres dejen ud i en tærteform.
  3. Stil dejen på køl i ca. 1 time (eller i fryseren i ca. 30 minutter).
  4. Forbag bunden ved 175° i ca. 10 minutter. Lad bunden køle af.
  5. Riv citronskallen og pres saften. Pisk æg og sukker sammen, og tilsæt de øvrige ingredienser. Hæld cremen i tærtebunden.
  6. Bag tærten ved 175° i ca. 30 minutter, eller indtil den er gylden, og fyldet er fast.
  7. Lad tærten køle af og drys flormelis på lige inden servering. Server med flødeskum eller kokosflødeskum.