Til tærteform på 22 cm (gerne med løs bund)
Mørdej:
- 1/2 dl vand
- 2 tsk loppefrøskaller (brug 1 teskefuld, hvis du bruger den gule FiberHUSK)
- 100 g smør (kan erstattes med kokosolie eller Naturli Smørbar Blok)
- 60 g sorghummel (eller rismel)
- 40 g hirsemel (eller majsmel)
- 40 g mandelmel (eller majsstivelse, chufa eller havremel)
- 40 g flormelis
- 1/2 tsk havsalt
Fyld:
- 3 økologiske æg
- 200 g rørsukker
- Skal af 3 økologiske citroner
- 0,75 dl citronsaft
- 20 g sorghummel (eller rismel)
- 1/2 tsk vaniljesukker
Til servering:
- Flormelis til drys
- Flødeskum eller kokosflødeskum
Fremgangsmåde:
- Bland vand og loppefrøskaller, og lad det stå og trække, mens du vejer de øvrige ingredienser af.
- Tilsæt loppefrømassen til de øvrige ingredienser og ælt det sammen. Pres dejen ud i en tærteform.
- Stil dejen på køl i ca. 1 time (eller i fryseren i ca. 30 minutter).
- Forbag bunden ved 175° i ca. 10 minutter. Lad bunden køle af.
- Riv citronskallen og pres saften. Pisk æg og sukker sammen, og tilsæt de øvrige ingredienser. Hæld cremen i tærtebunden.
- Bag tærten ved 175° i ca. 30 minutter, eller indtil den er gylden, og fyldet er fast.
- Lad tærten køle af og drys flormelis på lige inden servering. Server med flødeskum eller kokosflødeskum.