Fastelavnsboller med hindbær og kokos (Mælkefri)

Ca. 12 stk.

Ingredienser:

  • 100 g kokosolie
  • 50 g olivenolie
  • 2,5 dl rismælk
  • 40 g øko gær
  • 2 øko æg
  • 25 g loppefrøskaller
  • 4 spsk rørsukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 100 g majsstivelse
  • 150 g rismel
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Kagecreme:

  • 2 øko æg
  • 4 spsk rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2,5 dl rismælk

Kokosflødeskum:

  • 2 dåser øko kokosmælk (køleskabet, så fløden bliver fast)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk flormelis
  • 2-3 spsk hindbærmarmelade
  • 1 dl hjemmelavet kagecreme

Fremgangsmåde:

  1. Start med at lave kagecremen ved at piske alle ingredienser sammen i en gryde og kog indtil cremen tykner. Lad den køle af.
  2. Smelt kokosolien og bland den med rismælk og de øvrige ingredienser. Udrør gæren og lad det stå i 5 minutter
  3. Tilsæt loppefrøskaller og lad stå i ca. 5 minutter.
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser og æg og rør dejen godt sammen. Lad dejen hæve i 1 time
  5. Del herefter dejen i 12 portioner og lav passende firkanter. Læg en skefuld hindbærmarmelade i midten på hvert stykke. Klem hjørnerne sammen og sæt bollerne på en bageplade med samlingerne nedad. Læg et klæde over og lad dem lige stå og efterhæve i 15 min.
  6. Bag ved 180° i ca. 15-20 minutter. Afkøl.
  7. Når bollerne er kølet af, piskes kokosfløden op med vaniljesukker og flormelis. Fyld bollerne med flødeskum, kagecreme og en skefuld hindbærmarmelade.
  8. Pynt med glasur og kokosflager.