Fastelavnsboller (Traditionel opskrift)

Ca. 12 stk

Ingredienser:

  • 2,5 dl mælk (ko eller plante)
  • 20 g øko gær
  • 25 g loppefrøskaller
  • 150 g blødt smør (eller Naturlig’ smørbar blok)
  • 2 øko æg
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk atlanterhavssalt
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
  • 100 g majsstivelse
  • 150 g rismel
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Kagecreme:

  • 2 øko æg
  • 4 spsk rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2,5 dl mælk (ko eller plante)

Fremgangsmåde:

  1. Start med at lave kagecremen: Pisk æg, rørsukker, vaniljesukker, majsstivelse og mælk sammen i en gryde. Kog op under omrøring, indtil cremen tykner. Lad den køle af.
  2. For dejen: Udrør gæren i lunken mælk, tilsæt loppefrøskaller og lad stå i ca. 5 minutter. Tilsæt smør, æg, rørsukker, salt, kardemomme, vanilje, majsstivelse og rismel. Rør dejen godt sammen og lad hæve i ca. 1 time.
  3. Del dejen op i 12 portioner og tril dem til boller. Læg en skefuld af kagecremen på hver bolle og luk dem sammen. Pensl med æg og lad hæve i ca. 15 minutter.
  4. Bag bollerne ved 175° varmluft i ca. 20 minutter, til de er let lysebrune.
  5. Når de er afkølede, fyldes de med flødecreme, og kan pyntes med glasur og chokoladeglasur.