Ca. 12 stk
Ingredienser:
- 5 dl lun mælk (vi bruger rismælk)
- 100 g blødt smør (eller mælkefrit alternativ)
- 50 g gær
- 35 g loppefrøskaller
- 3 øko æg
- 2 tsk salt (brug kun 1 tsk hvis du bruger middelhavssalt eller hvidt køkkensalt)
- 2 tsk rørsukker
- 1 tsk kardemomme (stødt)
- 100 g majsmel
- 100 g majsstivelse
- 300 g fuldkornsrismel eller hvidt rismel for en lysere udgave (samt lidt ekstra til udrulning)
Fremgangsmåde:
- Udrør gæren i den lunkne mælk og tilsæt loppefrøskaller. Lad det stå i 5 minutter og gelere.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt igennem, gerne 10 minutter på røremaskine.
- Lad dejen hæve i en times tid.
- Læg dejen ud på et meldrysset bord og tril den til en lang pølse. Skær den i ca. 10-12 stykker og form dem til runde hveder.
- Sæt dem i en bradepande, så de lige rører hinanden, og lad dem efterhæve i ca. 20 minutter.
- Pensl med et sammenpisket æg, kaffe eller rismælk, og bag dem ved 200° i ca. 20 minutter.
- Flæk hvederne og rist dem ved høj varme, før de spises.
Ingredienser:
- 5 dl lun mælk (vi bruger rismælk)
- 100 g blødt smør (eller mælkefrit alternativ)
- 50 g gær
- 35 g loppefrøskaller
- 3 øko æg
- 2 tsk salt (brug kun 1 tsk hvis du bruger middelhavssalt eller hvidt køkkensalt)
- 2 tsk rørsukker
- 1 tsk kardemomme (stødt)
- 100 g majsmel
- 100 g majsstivelse
- 300 g fuldkornsrismel eller hvidt rismel for en lysere udgave (samt lidt ekstra til udrulning)
Sådan gør du:
- Udrør gæren i den lunkne mælk og tilsæt loppefrøskaller. Lad det stå i 5 minutter og gelere.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt igennem, gerne 10 minutter på røremaskine.
- Lad dejen hæve i en times tid.
- Læg dejen ud på et meldrysset bord og tril den til en lang pølse. Skær den i ca. 10-12 stykker og form dem til runde hveder.
- Sæt dem i en bradepande, så de lige rører hinanden, og lad dem efterhæve i ca. 20 minutter.
- Pensl med et sammenpisket æg, kaffe eller rismælk, og bag dem ved 200° i ca. 20 minutter.
- Flæk hvederne og rist dem ved høj varme, før de spises.