Mette Maries Hveder

Ca. 12 stk

Ingredienser:

  • 5 dl lun mælk (vi bruger rismælk)
  • 100 g blødt smør (eller mælkefrit alternativ)
  • 50 g gær
  • 35 g loppefrøskaller
  • 3 øko æg
  • 2 tsk salt (brug kun 1 tsk hvis du bruger middelhavssalt eller hvidt køkkensalt)
  • 2 tsk rørsukker
  • 1 tsk kardemomme (stødt)
  • 100 g majsmel
  • 100 g majsstivelse
  • 300 g fuldkornsrismel eller hvidt rismel for en lysere udgave (samt lidt ekstra til udrulning)

Fremgangsmåde:

  1. Udrør gæren i den lunkne mælk og tilsæt loppefrøskaller. Lad det stå i 5 minutter og gelere.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt igennem, gerne 10 minutter på røremaskine.
  3. Lad dejen hæve i en times tid.
  4. Læg dejen ud på et meldrysset bord og tril den til en lang pølse. Skær den i ca. 10-12 stykker og form dem til runde hveder.
  5. Sæt dem i en bradepande, så de lige rører hinanden, og lad dem efterhæve i ca. 20 minutter.
  6. Pensl med et sammenpisket æg, kaffe eller rismælk, og bag dem ved 200° i ca. 20 minutter.
  7. Flæk hvederne og rist dem ved høj varme, før de spises.

Ingredienser:

  • 5 dl lun mælk (vi bruger rismælk)
  • 100 g blødt smør (eller mælkefrit alternativ)
  • 50 g gær
  • 35 g loppefrøskaller
  • 3 øko æg
  • 2 tsk salt (brug kun 1 tsk hvis du bruger middelhavssalt eller hvidt køkkensalt)
  • 2 tsk rørsukker
  • 1 tsk kardemomme (stødt)
  • 100 g majsmel
  • 100 g majsstivelse
  • 300 g fuldkornsrismel eller hvidt rismel for en lysere udgave (samt lidt ekstra til udrulning)

Sådan gør du:

  1. Udrør gæren i den lunkne mælk og tilsæt loppefrøskaller. Lad det stå i 5 minutter og gelere.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt igennem, gerne 10 minutter på røremaskine.
  3. Lad dejen hæve i en times tid.
  4. Læg dejen ud på et meldrysset bord og tril den til en lang pølse. Skær den i ca. 10-12 stykker og form dem til runde hveder.
  5. Sæt dem i en bradepande, så de lige rører hinanden, og lad dem efterhæve i ca. 20 minutter.
  6. Pensl med et sammenpisket æg, kaffe eller rismælk, og bag dem ved 200° i ca. 20 minutter.
  7. Flæk hvederne og rist dem ved høj varme, før de spises.