
Bag H.U.G bageri står i dag søskendeparret Mette Marie Sarbo og Mikkel Irminger Sarbo og Mette Maries kæreste Philippe Lefebvre.
Mette Marie og Mikkel voksede op i et hjem præget af en dyb kærlighed til bagværk. Deres mor, Dorte, brugte utallige timer på at udvikle opskrifter, og som børn nød Mikkel og Mette Marie godt af de mange prøvesmagninger på brød og kager.
I 2006 åbnede de to søskende en af Københavns første te-saloner, Tante T, på Vesterbro, hvor Mor Dorte igen stod bag røremaskinen og fremtryllede lækkert bagværk. Her blomstrede også Mette Maries interesse for bagning, og det blev hurtigt klar, at hun også havde talent for det.
Mette Marie flyttede i 2014 til Fredensborg, hvor hun kort tid efter åbnede Mette Marie's Kitchen i den gamle stationsbygning. Flere af opskrifterne fra Tante T fulgte med, men ingredienserne blev skiftet ud, da Mette Marie oplevede en markant forbedring af sin fordøjelse og velvære ved at spise glutenfrit.
Det blev et mødested for entusiaster, og Kathrine Rosamunde kom ofte forbi til snak om surdej og kagebagning. Dialogen udviklede sig, og i 2016 blev Kathrine kompagnon, og Mette Marie's Kitchen blev til Det Glutenfri Bageatelier. Sammen begyndte de at udvikle nye glutenfrie produkter, kunderne strømmede til, og efterspørgslen efter økologisk, glutenfrit kvalitetsbrød voksede støt.
I januar 2019 udgav Mette Marie og Kathrine bagebogen ”HELT UDEN GLUTEN” på Politikens Forlag. Bogen er fyldt med opskrifter, tips og tricks til dem, der ønsker at leve glutenfrit. Med bogen ville de gerne slå et slag for, at det at leve glutenfrit ikke er et fravalg, men et tilvalg, både af nye og spændende ingredienser, af anderledes smage i bagværket og ikke mindst for mange et stort velvære.
I januar 2020 flyttede det lille glutenfrie bageri fra Fredensborg til Østerbro i København og blev til H.U.G Bageri. H.U.G for Helt Uden Gluten og for at bagværket er tilsat så megen kærlighed, at hver eneste bid føles som et varmt kram.