Ca. 3 pizzaer
Ingredienser:
- 8 dl vand
- 1 tsk æblecidereddike
- 15 g gær
- 30 g loppefrøskaller
- 3 tsk salt
- 300 g boghvedemel (sorghum eller fuldkornsrismel)
- 200 g majsmel (eller hirsemel)
- 50 g majsstivelse (eller kartoffelmel)
- 2 spsk kokosfibermel (kan erstattes med lidt mere mel)
- 1 tsk stødt oregano
- 1/2 tsk hvidløgspulver
Fremgangsmåde:
- Bland vand, eddike, gær og loppefrø i en røreskål, og lad blandingen tykne lidt, mens du vejer de øvrige ingredienser af.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen på en røremaskine i 10-15 minutter.
- Lad dejen hæve under et viskestykke i 1,5-2 timer.
- Del dejen i 3 portioner og tril dem til kugler.
- Rul hver portion ud og læg på bagepapir.
- Forbag pizzabundene i 10-15 minutter ved 200°, og tilsæt derefter fyld efter eget valg (tomatsauce, ost, grøntsager, osv.).
- Bag i yderligere 10-15 minutter, indtil pizzaen er sprød og lækker.
Tip: Hvis du har for meget dej, så bag enten boller af resten eller lav nogle færdige pizzabunde til fryseren. Husk at prikke dem med en gaffel inden bagningen, så de ikke bliver til pitabrød!