Ca. 12 stk.
Ingredienser:
- 100 g smeltet jomfru kokosolie
- 6 dl plantemælk
- 1 spsk æblecidereddike
- 25 g gær
- 30 g loppefrøskaller
- 3 spsk rørsukker
- 2 tsk havsalt
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk stødt kardemomme
- 75 g majsstivelse
- 125 g majsmel
- 200 g sorghummel eller fuldkorns rismel
Kagecreme:
- 3 dl plantemælk
- 2 spsk rørsukker
- 3 spsk majsstivelse
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/8 tsk gurkemeje (kan udelades)
Fremgangsmåde:
- Smelt kokosolien, tilsæt plantemælken og lad det blive lunkent. Hæld det i en skål, tilsæt æblecidereddike og gær, og pisk godt. Tilsæt loppefrøskaller og resten af ingredienserne, og rør dejen godt sammen. Lad hæve i ca. 1 time.
- Lav kagecremen ved at piske alle ingredienser sammen i en gryde og kog indtil cremen tykner. Lad den køle af.
- Del dejen i 12 portioner og lav passende firkanter. Kom kagecreme og marcipan (kan udelades) på hvert stykke. Klem hjørnerne sammen og sæt bollerne på en bageplade med samlingerne nedad. Læg et klæde over og lad dem lige stå og efterhæve i 15 min.
- Bag ved 200° varmluft i ca. 20 minutter.
- Pynt med hvid glasur eller chokoladeglasur og servér.