Ca. 60 stk.
Ingredienser:
- 85 g kartoffelmel (eller majsstivelse)
- 200 g fuldkornsrismel (eller sorghummel)
- 1 strøget spsk. loppefrøskaller (1/2 spsk. hvis du bruger den gule FiberHUSK)
- 1/2 dl mælk (rismælk eller mandelmælk)
- 125 g smør (Naturli Smørbar Blok eller kokosolie, hvis de skal være mælkefri)
- 100 g rørsukker (kokossukker eller birkesød)
- 1 tsk bagepulver
- Skal af 1 økologisk citron
- Et nip salt
- 1/2 tsk kardemomme
- 1 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
- 1 æg (eller loppefrøæg: 1/2 dl vand og 2 teskefulde loppefrøskaller, som har stået i 10 minutter)
Fremgangsmåde:
- Kom loppefrøene op i mælken og lad det stå og tykne, imens du vejer de øvrige ingredienser af. (Hvis du bager uden æg, tilsæt loppefrøægget her.)
- Rør alle ingredienserne godt sammen. Hvis dejen er meget blød, kan du sprøjte kammerjunkerne ud med en tylle eller sætte dem på bagepapiret med en teske.
- Alternativt kan du sætte dejen på køl, så den bliver fast. Rul derefter dejen til stænger, skær dem i passende stykker, og tril dem til kugler.
- Bag kammerjunkerne ved 200° varmluft i 8-10 minutter, eller til de er gyldne.
- Sluk ovnen og lad kammerjunkerne stå på eftervarme i 25-30 minutter, så de bliver sprøde, når de køler af.
- Opbevar i en tætsluttende kagedåse.