1 stk. 22 cm tærteform (gerne med løs bund)
Ingredienser til mørdej:
- 1/2 dl vand
- 1 spsk loppefrøskaller (brug kun 1/2 spsk., hvis du bruger de fintmalede)
- 100 g koldt smør (Naturli Smørbar eller blød neutral kokosolie)
- 60 g rismel (eller sorghum)
- 60 g kartoffelmel
- 40 g hirsemel
- 50 g flormelis
- 1 nip salt
- 1/2 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
Ingredienser til marcipanfyld:
- 125 g marcipan
- 50 g flormelis
- 60 g smør (Naturli Smørbar eller kokosolie)
- 1 æg
Ingredienser til pyntning:
- 1/4 liter piskefløde (eller kokosfløde)
- 1 spsk flormelis
- 1 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
- 1 bakke lækre jordbær
- 75 g mørk hakket chokolade
- Eventuelt et lille glas ribsgele
Fremgangsmåde:
- Bland vand og loppefrøskaller og lad det gelere, mens du vejer de øvrige ingredienser af.
- Rør de øvrige ingredienser sammen og lad dejen køle af i ca. 1 time, så den er til at håndtere.
- Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, fjern det øverste papir, og vend dejen ind over formen. Pres den på plads.
- Stil formen med dej i fryseren, mens du laver marcipanfyldet.
- Forbag bunden ved 170° i ca. 18-20 minutter, indtil den er gylden.
- Når bunden er færdig, smelt chokoladen på toppen og lad den køle helt af..
- Pisk fløden stiv med flormelis og vanilje. Fordel det over den kolde tærtebund. Arranger jordbærrene ovenpå.
- Pynt med smeltet ribsgele, hvis ønskes. Server med flødeskum.