Jordbærtærte

1 stk. 22 cm tærteform (gerne med løs bund)

Ingredienser til mørdej:

  • 1/2 dl vand
  • 1 spsk loppefrøskaller (brug kun 1/2 spsk., hvis du bruger de fintmalede)
  • 100 g koldt smør (Naturli Smørbar eller blød neutral kokosolie)
  • 60 g rismel (eller sorghum)
  • 60 g kartoffelmel
  • 40 g hirsemel
  • 50 g flormelis
  • 1 nip salt
  • 1/2 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker

Ingredienser til marcipanfyld:

  • 125 g marcipan
  • 50 g flormelis
  • 60 g smør (Naturli Smørbar eller kokosolie)
  • 1 æg

Ingredienser til pyntning:

  • 1/4 liter piskefløde (eller kokosfløde)
  • 1 spsk flormelis
  • 1 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
  • 1 bakke lækre jordbær
  • 75 g mørk hakket chokolade
  • Eventuelt et lille glas ribsgele

Fremgangsmåde:

  1. Bland vand og loppefrøskaller og lad det gelere, mens du vejer de øvrige ingredienser af.
  2. Rør de øvrige ingredienser sammen og lad dejen køle af i ca. 1 time, så den er til at håndtere.
  3. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, fjern det øverste papir, og vend dejen ind over formen. Pres den på plads.
  4. Stil formen med dej i fryseren, mens du laver marcipanfyldet.
  5. Forbag bunden ved 170° i ca. 18-20 minutter, indtil den er gylden.
  6. Når bunden er færdig, smelt chokoladen på toppen og lad den køle helt af..
  7. Pisk fløden stiv med flormelis og vanilje. Fordel det over den kolde tærtebund. Arranger jordbærrene ovenpå.
  8. Pynt med smeltet ribsgele, hvis ønskes. Server med flødeskum.