Ca. 10-12 stk.
Ingredienser:
- 9 dl vand
- 1 tsk æblecidereddike
- 10 g gær
- 35 g loppefrøskaller
- 125 g teffmel
- 100 g sorghummel
- 125 g hirsemel
- 100 g majsmel
- 75 g blandede frø og kerner
- 3 tske havsalt
- 1/2 tsk stødt kardemomme
- 1 1/2 spsk. kokosfibermel
Fremgangsmåde:
- Bland vand, eddike, gær og loppefrø i en røreskål, og lad blandingen tykne lidt, mens du vejer de øvrige ingredienser af.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen på en røremaskine i 10-15 minutter.
- Lad dejen hæve under et viskestykke i 1,5-2 timer.
- Hæld dejen ud på et bord drysset med frø og skær den i 10-12 stykker. Form bollerne og sæt dem på en bageplade.
- Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200° varmluft i ca. 38-40 minutter. Lad dem køle af på en rist.
- Hvis du vil bage brød, del dejen i 2 og bag ved 210° varmluft i ca. 1 time og 10 minutter.