Granola

Ca. en bradepande

Ingredienser:

  • 5 dl grovvalsede glutenfri havregryn
  • 2 dl mandler (eller andre nødder)
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø eller solsikkekerner
  • 1 dl kokosflager
  • 3 store spsk honning (eller ahornsirup)
  • 3 store spsk jomfru kokosolie
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljepulver
  • ½ tsk atlanterhavssalt
  • 2 dl hakket tørret frugt (f.eks. dadler og figner)

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180° varmluft.
  2. Bland havregryn, mandler, hørfrø, sesamfrø, kokosflager, kanel, vaniljepulver og salt i en stor skål.
  3. Smelt kokosolien sammen med honning (eller ahornsirup) i en gryde, og hæld det derefter over de øvrige ingredienser. Brug hænderne til at blande det hele godt sammen.
  4. Fordel granolamassen jævnt på en bageplade med bagepapir.
  5. Bag i ca. 10-12 minutter. Vend granolaen 2-3 gange undervejs, så den bliver jævnt bagt og gylden.
  6. Når granolaen er færdig, tages den ud af ovnen, og den hakkede tørrede frugt blandes i, når den er afkølet lidt.
  7. Lad granolaen køle helt af på bagepladen, og opbevar den derefter i en tætsluttende beholder. Den holder sig i ca. 14 dage – men mon ikke den er spist før!