Kammerjunkere

Ca. 60 stk.

Ingredienser:

  • 85 g kartoffelmel (eller majsstivelse)
  • 200 g fuldkornsrismel (eller sorghummel)
  • 1 strøget spsk. loppefrøskaller (1/2 spsk. hvis du bruger den gule FiberHUSK)
  • 1/2 dl mælk (rismælk eller mandelmælk)
  • 125 g smør (Naturli Smørbar Blok eller kokosolie, hvis de skal være mælkefri)
  • 100 g rørsukker (kokossukker eller birkesød)
  • 1 tsk bagepulver
  • Skal af 1 økologisk citron
  • Et nip salt
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
  • 1 æg (eller loppefrøæg: 1/2 dl vand og 2 teskefulde loppefrøskaller, som har stået i 10 minutter)

Fremgangsmåde:

  1. Kom loppefrøene op i mælken og lad det stå og tykne, imens du vejer de øvrige ingredienser af. (Hvis du bager uden æg, tilsæt loppefrøægget her.)
  2. Rør alle ingredienserne godt sammen. Hvis dejen er meget blød, kan du sprøjte kammerjunkerne ud med en tylle eller sætte dem på bagepapiret med en teske.
  3. Alternativt kan du sætte dejen på køl, så den bliver fast. Rul derefter dejen til stænger, skær dem i passende stykker, og tril dem til kugler.
  4. Bag kammerjunkerne ved 200° varmluft i 8-10 minutter, eller til de er gyldne.
  5. Sluk ovnen og lad kammerjunkerne stå på eftervarme i 25-30 minutter, så de bliver sprøde, når de køler af.
  6. Opbevar i en tætsluttende kagedåse.