Ca. en bradepande
Ingredienser:
- 5 dl grovvalsede glutenfri havregryn
- 2 dl mandler (eller andre nødder)
- 1 dl hørfrø
- 1 dl sesamfrø eller solsikkekerner
- 1 dl kokosflager
- 3 store spsk honning (eller ahornsirup)
- 3 store spsk jomfru kokosolie
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljepulver
- ½ tsk atlanterhavssalt
- 2 dl hakket tørret frugt (f.eks. dadler og figner)
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180° varmluft.
- Bland havregryn, mandler, hørfrø, sesamfrø, kokosflager, kanel, vaniljepulver og salt i en stor skål.
- Smelt kokosolien sammen med honning (eller ahornsirup) i en gryde, og hæld det derefter over de øvrige ingredienser. Brug hænderne til at blande det hele godt sammen.
- Fordel granolamassen jævnt på en bageplade med bagepapir.
- Bag i ca. 10-12 minutter. Vend granolaen 2-3 gange undervejs, så den bliver jævnt bagt og gylden.
- Når granolaen er færdig, tages den ud af ovnen, og den hakkede tørrede frugt blandes i, når den er afkølet lidt.
- Lad granolaen køle helt af på bagepladen, og opbevar den derefter i en tætsluttende beholder. Den holder sig i ca. 14 dage – men mon ikke den er spist før!