Grovboller med Teffmel

Ca. 10-12 stk.

Ingredienser:

  • 9 dl vand
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 10 g gær
  • 35 g loppefrøskaller
  • 125 g teffmel
  • 100 g sorghummel
  • 125 g hirsemel
  • 100 g majsmel
  • 75 g blandede frø og kerner
  • 3 tske havsalt
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1 1/2 spsk. kokosfibermel

Fremgangsmåde:

  1. Bland vand, eddike, gær og loppefrø i en røreskål, og lad blandingen tykne lidt, mens du vejer de øvrige ingredienser af.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen på en røremaskine i 10-15 minutter.
  3. Lad dejen hæve under et viskestykke i 1,5-2 timer.
  4. Hæld dejen ud på et bord drysset med frø og skær den i 10-12 stykker. Form bollerne og sæt dem på en bageplade.
  5. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200° varmluft i ca. 38-40 minutter. Lad dem køle af på en rist.
  6. Hvis du vil bage brød, del dejen i 2 og bag ved 210° varmluft i ca. 1 time og 10 minutter.