Ca. 12 stk.
Ingredienser:
- ½ dl vand eller plantemælk
- 2 tsk loppefrøskaller
- 250 g peanutbutter (eller anden nøddesmør)
- 220 g kokossukker (eller rapadura/brun farin)
- 1 tsk natron
- 100 g mørk hakket chokolade
Fremgangsmåde:
- Bland vand (eller plantemælk) med loppefrøskaller og lad det stå i ca. 10 minutter for at gelere.
- Bland peanutbutter, kokossukker, natron og den gelerede blanding af loppefrøskaller godt sammen.
- Hak chokoladen groft og kom den i dejen.
- Tril dejen til kugler (ca. 12 stk.) og tryk dem flade med en gaffel på en bageplade med bagepapir.
- Bag småkagerne ved 175° varmluft i ca. 12-15 minutter, eller indtil de er let gyldne.
- Lad småkagerne køle af på pladen, da de er meget bløde, når de er lige ude af ovnen. De bliver sprøde i kanten og lækre “chewy” i midten.