Æbleskiver

Ca. 28-30 stk

Ingredienser:

  • ½ liter mælk (eller plantedrik)
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1 spsk loppefrøskaller
  • 3 æg, delt i hvider og blommer
  • 2 spsk rørsukker eller kokossukker
  • 1 tsk vanillepulver
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk natron
  • Skal af 1 citron
  • 125 g rismel
  • 75 g majsmel
  • 75 g majsstivelse
  • 50 g smeltet smør (eller kokosolie)

Fremgangsmåde:

  1. Tilsæt æblecidereddike og loppefrøskaller til mælken og lad det stå og trække i ca. 10 minutter.
  2. Pisk æggehviderne stive og sæt dem til side.
  3. Pisk mælken med æggeblommer samt de øvrige ingredienser.
  4. Fold forsigtigt de stive æggehvider i dejen.
  5. Bag æbleskiverne ved jævn varme på en elektrisk æbleskivepande, og vend dem med en strikkepind.
  6. Server med flormelis og marmelade. Du kan evt. fylde æbleskiverne med et stykke æble eller sveskemos for ekstra smag.