Ca. 28-30 stk
Ingredienser:
- ½ liter mælk (eller plantedrik)
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 spsk loppefrøskaller
- 3 æg, delt i hvider og blommer
- 2 spsk rørsukker eller kokossukker
- 1 tsk vanillepulver
- ½ tsk salt
- ½ tsk natron
- Skal af 1 citron
- 125 g rismel
- 75 g majsmel
- 75 g majsstivelse
- 50 g smeltet smør (eller kokosolie)
Fremgangsmåde:
- Tilsæt æblecidereddike og loppefrøskaller til mælken og lad det stå og trække i ca. 10 minutter.
- Pisk æggehviderne stive og sæt dem til side.
- Pisk mælken med æggeblommer samt de øvrige ingredienser.
- Fold forsigtigt de stive æggehvider i dejen.
- Bag æbleskiverne ved jævn varme på en elektrisk æbleskivepande, og vend dem med en strikkepind.
- Server med flormelis og marmelade. Du kan evt. fylde æbleskiverne med et stykke æble eller sveskemos for ekstra smag.