1 kage i en springform ca. 24-26 cm
Ingredienser :
- 2 økologiske appelsiner (med tynd skal)
- 6 æg
- 225 g rørsukker
- 300 g mandelmel (måske lidt mere afhængigt af appelsinernes størrelse)
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker eller vaniljepulver
- Drys flormelis eller glasur til pynt
Sådan gør du:
- Kog appelsinerne (med skræl) i 2 timer, så de bliver helt møre. Lad dem køle af, fjern kernerne og blend dem.
- Forbered de øvrige ingredienser: Bland mandelmel med bagepulver og vaniljesukker i en skål.
- Pisk æg og sukker sammen i en stor skål, indtil det bliver lyst og luftigt.
- Tilsæt den blendede appelsinmasse til æg- og sukkerblandingen og fold forsigtigt mandelmelet i. Dejen skal have en lind havregrød-konsistens.
- Hæld dejen i en smurt springform og bag ved 175° i ca. 50-60 minutter. Hvis toppen begynder at blive for mørk, skrues temperaturen ned til 160° de sidste 20 minutter.
- Når kagen er kølet af, pyntes den med flormelis eller en glasur lavet med appelsinjuice. Du kan eventuelt bruge lidt gurkemeje for at få en fin farve på glasuren.
- Kagen kan pyntes med spiselige blomster, kandiserede violer eller lidt blåbær for ekstra dekoration.