Triple citrus makroner

Ca. 40 stk

Ingredienser:

  • 400 g mandelmel
  • 200 g flormelis
  • 1 økologisk appelsin (skal)
  • 1 økologisk citron (skal)
  • 1 økologisk lime (skal)
  • 1 æg
  • 2 æggehvider
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk mandelessens eller 2 bittermandler
  • Pynt: ca. 100 g sukker

Fremgangsmåde:

  1. Bland mandelmel, flormelis og citrusskallerne (fra appelsin, citron og lime) i en skål.
  2. Pisk æg og æggehvider sammen med kanel og mandelessens (eller finthakkede bittermandler) i en anden skål.
  3. Bland de våde og tørre ingredienser sammen med en gaffel. Dejen bliver ret klistret. Hvis den er for klistret, kan du tilsætte lidt mere flormelis.
  4. Brug hænderne til at samle dejen og tril små kugler af den, cirka på størrelse med en lille valnød.
  5. Rul kuglerne i sukker og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem lidt flade.
  6. Bag makronerne ved 175° i ca. 15 minutter, eller indtil de er let lysebrune.